1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Susam Sokağı Coffe House ikinci şube ile hizmetinizde
Susam Sokağı Coffe House ikinci şube ile hizmetinizde

Susam Sokağı Coffe House ikinci şube ile hizmetinizde

Çok genç yaşlardan itibaren sektörde çalışmaya başlayan Susam Sokağı Coffe House işletmecisi Halit Kaya ile günümüze sayıları gittikçe artan kafelerin işleyişi ve geleceği hakkında konuştuk.

A+A-

Susam Sokağı Coffe House işletmecisi Halit kaya ile kafe işletmeciliği üzerine sohbet ettik. kafede zaman geçirmenin sosyal bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Kaya, Kahramanmaraş'ın değişen yapısı ve ihtiyaçları neticesinde kafe sektörünün geleceğinin parlak olduğunu belirtti.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kaya şu tespitlerde bulundu;

"Lise çağlarında iken bu işe başladım. İşin mutfağından geliyorum. Genel itibarıyla kafeler ve restoranlar da boyundan büyük bulaşıklar yıkayarak işin mutfağını öğrendim. Üniversite son sınıfta ilk defa kendi mekanımı açtım 4-5 masadan ibaret küçük bir işletme idi. O zamandan bu zamana da birçok mekan işlettim. Şimdi de susam sokağı olarak yolumuza devam ediyoruz.

 

Kafecilik temel ihtiyaçlar penceresinden baktığınız zaman insanların öncelikli ihtiyaçları arasında değil. Fakat sosyal ihtiyaçlar penceresinden baktığınız zaman vazgeçilmez bir etkinlik. Bir lokantacılık gibi değil, bir okul ya da dershane gibi değil, ya da eczane ya da sağlık ocağı açmak gibi bir şey değil. Fakat en az onlar kadar vazgeçilmez olan sosyalleşme ihtiyacının yegane gerçekleştiği yerlerden biridir. İnsanlar kalabalık bir ortamda müzik eşliğinde çay taşıtlarının çıkardığı seslerle birlikte kahve içmeye bayılıyorlar. ben de mesela Sabah geldiğinde burada kahve içmiyorum işin yoğun olduğu saatlerde bir şeyler içmeyi çok seviyorum. bu durum elbette eğlence alışkanlıklarımızın değişmesi ile de alakalı. Kahramanmaraş'ta bundan 10 yıl önce kafe sosyal bir ihtiyaç bile değildi. Ama bugün öyle. Bundan sonra da kafeler var olmaya devam edecektir.

 

Kafe işletmenin en büyük sorunlarından bir tanesi çok çabuk eskimenizdir. Sürekli dekor değiştirmelisiniz. Sürekli menü değiştirmelisiniz. Rekabetin de yüksek olması dolayısıyla yeniliğe her zaman önem vermelisiniz. Sürekli ve sonsuz güler yüzlü olmak zorundasınız. İyi bir ekibe sahip olmak zorundasınız."

 

HERKES AÇIK ALANDA OTURMAYI TERCİH EDİYOR

 

Kapalı alanlarda sigara içme yasağının kafelerde büyük değişime neden olduğunun altını çizen Kaya sigara içen içmeyen herkesin açık alanlarda oturmayı tercih ettiğini ifade ederek,

"Sigara yasağı elbette mekanlarda çok ciddi değişikliklere sebep oldu. Baktığınızda mı sigara içenlerde içmeyenlere de açık alanda oturmayı tercih ediyor. Ben 10 yıldan fazladır cafe işindeyim sigara yasağı başladığı günden beri çok nadir hatırlıyorum kapalı alanda oturan müşteriyi. Herkes açık alanda oturmayı tercih ediyor. Kapalı alanlar aslında kafelerin ölü alanlarıdır.

 

Pandemi süreci elbette mekanları kötü etkiledi kapatmak zorunda kaldık. Hiçbir kira ya da personel desteği olmaksızın ayakta kalmaya çalıştık. kısıtlamaları kaldırılıp tekrardan açıldığımız Haziran ayında dahi korku çok yüksek seviyedeydi. Biz o dönem müşterilerimize Güven verebilmek açısından haftada bir ilaçlama haftada iki kere de dezenfekte çalışması yapıp bunları sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyorduk."  İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.