1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Görünüşü mısır gibi tadı bakla günde 3 bardak içerseniz...
Görünüşü mısır gibi tadı bakla günde 3 bardak içerseniz...

Görünüşü mısır gibi tadı bakla günde 3 bardak içerseniz...

Şifalı bitkilerden acı bakla, acı bakla nasıl kullanılmalı,acı bakla faydaları, acı bakla, acı bakla nedir?

A+A-

Diğer isimleri: acı bakla, termiye, Yahudi baklası, gavur baklası, delice bakla, kurt baklası, mısır baklası, tirmis, bakkala.

Hasat zamanı ve şekli: baklalar olgunlaşınca toplanıp harmanlanır.

Kurutma Usulü: bakla halinde güneşte kurutulup harmanlanır.

Kullanma Usulü:  kaynatılıp suyu içilir (günde 3 bardak), tohumlar kaynatılıp çerez olarak çok miktarda tüketilmektedir. Hafif tuzlanarak yenir. (Konya ilçelerinde) Toz halinde kavrulmuş termiye günde 1 kahve kaşığı alınır.

Kullanılan Kısımlar: tohumlar.

Şifası: kuvvet verici, kurt düşürücü, idrar arttırıcı, bağırsak parazitlerini düşürücü, adet kanamalarını söktürücü, şeker düşürücü, haricen deri yaralarını iyileştiricidir.

Zehirlilik durumu: zehirlidir.              

Çeşitler: yabaniler ve kültür çeşitleri vardır.

Yetişme Ortamı: boş arazilerde ve kültür arazilerinde yetişir.

Uyarılar: haşlanmadan veya kavrulmadan yenirse sarılıkla başlayan zehirlenmeler görülür.

Muhteviyatı: sabit yağ, lupinin, spartein ve diğer alkoloitler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.