1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bal, süt ve pekmezle karıştırılınca muazzam faydaları var
Bal, süt ve pekmezle karıştırılınca muazzam faydaları var

Bal, süt ve pekmezle karıştırılınca muazzam faydaları var

Şifalı bitkilerden Mahlep, Mahlep nasıl kullanılmalı,Mahlep faydaları, Mahlep, Mahlep nedir?

A+A-

Diğer isimleri: İdris-engerez.

Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında toplanır. İçleri çıkarılıp kurutulur.

Kurutma Usulü: güneşte.

Kullanma Usulü:  meyveler kurutulup kullanılır. bal, süt, pekmez ile istenen oranlarda karıştırılıp yenir.

Kullanılan Kısımlar: toz haline getirilmiş meyve içleri.

Şifası: kuvvet verici, raşitizme faydalı, şişmanlatıcı, idrar söktürücü, bebek maması ve şekerlemelerin terkibine girer, sıtmaya iyi gelir. Ferahlatıcı serinletici, pasta sanayiinde, su arıtma ve gemi sanayiinde kullanılmaktadır. Kiraz ve vişnede aşı anacı olarak kullanımı çok yaygındır.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: kırmızı, siyah, sarı.

Yetişme Ortamı: kalkerli dağ yamaçlarında yetişir.

Uyarılar: çiçek, meyve, yaprak ve meyve sapı kullanılır.

Muhteviyatı: şekerler, asit, alkol, mobilya yağı, kumarin, eleostearin, asit, yağ (suya dayanıklı yağ), siyanhidrik asit.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.